Naturfag.

Monday, May 08, 2006

Det gamle børnedrivhus er nu atter i brug, se lige her.


Så er det gamle drivhus i brug igen, og denne gang er det fyldt med biller, myre, snegle, en edderkob og en rovbille, regnorm, bænkebider, et tusindeben, skolopender, mariehøne m.m. alt sammen fundet her i Esbjerg.
Nu skal mine dagplejebørn og jeg rigtig se og undersøge dem lidt. Jeg synes, det er en god mulighed for børnene, at se og røre ved de forskellige småkravl, der her er samlet. Rovbillen har her i aften spist det meste af en regnorm, så det er sikkert spørgsmål om tid, hvor længe der er dyr i dette lille drivhus, men vi kan jo komme nogle flere deri.
Dette lille minidrivhus kan vi så bruge som et terrarie et lille stykke tid, hvis det er noget, der skal blive permenet, så skal der et større til.
Det er oplagt at grave et stykke skovbund op og lægge i dette lille drivhus eller en balje, og det kan, vi så tage med hjem, ret det lidt til og så kan det jo anvendes som bund i terrariet.
Det må da være et godt levested for småkravl, der er blevet fanget - og i morgen skal vi se, om der er flere dyr i vores kartoffelfælder. Børnene kan lægge visne blade ned, små grene o.l., på den måde kan man skabe sig et stykke mininatur.

Tips: Hvis man smører et lag vaseline langs med den øverste og inderste kant, kan man holde dyrene "indendøre", og det er jo en god ting.

Rigtig god fornøjelse herfra os.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home