Naturfag.

Sunday, June 04, 2006

Læreplaner i dagtilbud:

Læreplaner i dagtilbud:

Pædagogiske læreplaner i dagtilbud blev indført ved en ændring af lov om social Service 31.marts og trådte i kraft den 1. august 2004. Indførelsen af pædagogiske læreplanner i Danmark kan forstås, som en del af en samfundsmæssig moderniseringsproces, der svarer til forandringer i vore nabolande og i EU(1). Denne globalisering samt den teknologiske udvikling har introduceret begrebet ”Livslang læring”. Denne læring er en udviklingsproces, som kan foregå i alle livets sammenhænge. Dette livsperspektiv indebærer, at også dagplejen i stigende grad ses som et udvikling - og læringssted. Der er opmærksomhed på børns læring på baggrund af dagtilbuddenes særlige traditioner og kvaliteter. De pædagogiske læreplaner skal formuleres lokalt, hvilket betyder, at der skal tages hensyn til de forskellige interesser i udarbejdelsen ad pædagogiske læreplaner. Her tænkes på børnenes behov for læring, omsorg og udvikling, til institutionerne som en del af et sammenhængende læringssystem, og til dokumentation ad det pædagogiske arbejde, som et grundlag for forældrenes valg af dagtilbud, samt som grundlag for refleksion over pædagogisk praksis. Der skal arbejdes systematisk med læring ud fra 6 temaer, hvor det 5. er Naturen og naturfænomener. Det er den, der er mest relevandt for naturfag.

1 barnets alsidige personlighedsudvikling (Personlige kompetancer).
2 sociale kompetancer.
3 sprog.
4 krop og bevægelse.
5 naturen og naturfænomener.
6 kulturelle udtryksformer og værdier.

I dagplejen er der en fælles pædagogisk læreplan for alle dagplejer i kommunen, og det er forældrebestyrelsen og kommunalbestyrelsen, der en gang om året skal evaluere og godkende de udarbejde pædagogiske læreplaner for børn i ½ til 2 år. Loven giver et bredt syn på læring, hvor det er det pædagogiske personales opgave at støtte, lede og udfordre børns læring. Her kan jeg se, at børnene ses som med skabere af egen læring, ved at de er undersøgende, aktive og at deres leg tillægges en central betydning for læringen.

1 Comments:

At 6:08 AM, Blogger mrskarin913 said...

Hej Johanne.

Tak for din hilsen, det varmer altid.

Jeg elsker at komme på Midtgård, og alle de børn - jeg igennem årene har haft med derover - har altid vist, at de også holder af at være der. Forældrene siger, at deres børn sover så godt om natten, når de har været med mig ude i det fri.

 

Post a Comment

<< Home